shirt Diana nr 85/model: 29L zit in de prullenbak....

Laatste update shirt,

Het is niet wat en het wordt ook niet meer wat. Ik geef het op. Heb mijn best gedaan, volgens mij worden het "Diana" en ik nooit geen vriendinnetjes. Kan niet zeggen of dat nu aan de patronen ligt of aan mijn figuur. Misschien, ooit....... dat ik het nog wel eens een keer weer probeer maar nu heb ik er even helemaal genoeg van. Van alles heb ik geprobeerd, nu had ik het patroon op een dikkere tricot gelegd, geknipt, genaaid.... enz. Maar het zit werkelijk voor geen meter. Had de volants er al afgehaald, een V-hals bies er in gezet maar nee.... het is echt niet wat. Dussssssssss opruimen, uithuilen en weer wat anders beginnen. Gelukkig is gisteren de knip-mode binnen gekomen. En daar staat toch een leuk jasje en een mooie broek in en laat er nu ook nog een leuke top in staan! Dus helemaal een compleet setje. Wat wil een mens nog meer.

update shirt,

Kleding naaien kan heel leuk zijn. Kan! Het is niet altijd leuk. Soms, is het alleen maar moeilijk. Heb je eindelijk een stofje uitgezocht een patroon wat geschikt lijkt. Alle aanpassingen gedaan. Begin je met knippen van de stof, gaat het helemaal mis....... En het naaien, van die stof....nou als het knippen van de stof al zo moeilijk gaat dan heb ik er een hard hoofd in als ik het moet naaien. Zoals ik al dacht, naaien is niet te doen. De optie locken, werd ook niet mooi. De naden die ik had gelockt die kon je zo van de stof aftrekken. Nee, hij ligt in de vuilnis emmer. Ach, dat is zo leuk omdat de stof al "tig" jaren ligt, heb je er geen buikpijn van. Maar het patroon, dat lijkt me nog steeds heel leuk, dus uit de kratten een andere stof opgeduikeld. Wordt het wat, dat is nog afwachten, we gaan het in ieder geval proberen.

Groetjes van HErmien

update shirt......

Oei, oei, waar ben ik aan of mee begonnen? En het moet ook nog af? Ik beloof al vast niets. Het model dat is wel gelukt maar het knippen van de stof was een drama. Ik kon de naden niet aftekenen.   Kleermakers krijt pakte niet, de stof is te donker voor het gebruik van een stift. Bij het knippen, ondanks verzwaringen met van alles, gleed de stof weg. Het is hopen dat het zover komt dat ik het patroon als proefmodel kan gebruiken. Ben alleen ontzettend bang dat het naaien van de stof ook heel moeilijk zal gaan. Misschien, is alleen in elkaar locken een betere optie.

Groetjes van HErmien


De bloes is helemaal klaar. Wat zal ik nu eens gaan doen? Iets wat makkelijker is dan een bloes maar wat? Om een idee op te doen, ga ik eerst de patroon bladen eens langs. Van alle knipmode's heb ik de patroon voorbeelden uit de knips gehaald, wil ik nu wat nieuws maken dan pak ik die er bij. Maar de Diana, Sandra e.d die hebben dat niet. Daardoor worden die vaak vergeten terwijl er zulke leuke dingen in staan. Eerst die pakken, ja dat doe ik maar..................... Ben niet bang dat ik niets tegen kom. Meestal kom ik teveel tegen en dan weet ik weer niet voor welke ik moet gaan.

Omdat ik toch wat van mijn stoffen moet weg werken is mijn keuze op dit patroon gevallen. Het lijkt me een simpel patroon. Helaas doet de Diana niet met stippen waaraan je kunt zien hoe makkelijk of hoe moeilijk een patroon is. (Hij staat in de Diana nr. 85. Het is model nr. 29L.)


Ik maak hem van een donkerblauwe, glimmende stof, het is een synthetisch stofje dat kan ik zo wel voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten